Archive for June, 2013

Holistic Hospital Habitat

We have manufactured and supplied a huge range of bespoke fabricated walls and features for Bristol Southmead Hospital, a new state-of-the-art hospital with 800 beds. Unique solutions were developed in conjunction with the customer and architect to meet their requirements.

Internal and external bullnoses and soffits were created, some curved and some straight; there were even bullnoses that were curved in two dimensions which is a specialist manufacturing process that is very difficult to get right.

Triple-pass performance louvers were manufactured with three rows of blades to battle the elements and prevent water ingress, with a dummy louver cladding system also manufactured to match the performance louvers.  We supplied the entire insulated construction for the dummy louver cladding system, from liner sheet to spacer system and insulation.

If that wasn’t enough we also manufactured cassette panels for the interior and exterior of the building, acting as a rainscreen system outside and a design feature inside.  And there were lots of complex corner and interface details that had to be formed precisely in order to finish off the installation perfectly.

All of the products were bespoke manufactured from aluminium and polyester powder coated in silver metallic.

To view photos of this project on Flickr – click here

A case of history repeating

In 2150 BC bluestones from the Preseli mountains in South Wales were transported to the site of Stonehenge in west Amesbury near Salisbury nearly 240 miles away. It is thought these 82 stones, some weighing 4 tonnes each, were dragged on rollers and sledges and carried on rafts along the south coast of Wales and up the rivers Avon and Frome, before being dragged overland again to the site we now know as Stonehenge.  More than four thousand years later our products will be travelling a very similar journey from South Wales to Wiltshire for installation on the new Visitor Centre being constructed by English Heritage – albeit this time via the M4.

Zinc composite material is being used to manufacture the soffits of the large canopy on the new environmentally sensitive visitor centre, which is 1.5miles away from Stonehenge and comprises of two buildings.  The same material is being used for the production of a LINEAR hook-on cassette panel system being used to clad the interior and exterior walls.

When completed, the new visitor centre will include exhibition and education facilities and will also feature presentations about the history of Stonehenge onsite for the first time.

VIEO roof at Sandbanks.. a cool £4.5 million for the house..

http://www.rightmove.co.uk/property-for-sale/property-26426865.html

 
ISO 9001 Quality Management ISO 14001 Environmental Management ISO 18001 Occupational Health and Safety Management LPCB BBA